Květen 2013

Chřestová sezóna

28. května 2013 v 23:35 | prosincovy-pisalek.blog.cz |  Téma týdne
Popravdě ani nevím, že nějaká taková sezóna je. Vím jedno, Chřest je zelenina a určitě dobrá, protože je hodně receptů s chřestem a lidé ho kupují.

Takže něco základního o Chřestu:

Chřest zvaný také Asparágus latinsky je velmi zdravý, má vitamíny, vápník, železo, ale i selen. Je to taková univerzální zelenina, protože jí můžete dělat za studena, za tepla, péct atd. Je zdraví, pomáhá třeba na pálení žáhy, obohacuje krev, napomáhá proti bolesti zad, atd. Hodí se ke všemu, třeba brambor, rýže, kuskus, těstoviny, jde dát do salátu, můžete připravovat koláče, dortíky a je taky hlavně dietní.

To je asi všechno, co bych mohla napsat k tomu to tématu o této potravině.